Elegant Rose - Working In Background

Bawak Ayah ke Medan Indonesia


Assalamualaikum semua....

Nak sambung cita arwah ayah sikit......

Kami ni jauh dari mak dan ayah jadi x selalu berpeluang bwk dorang jalan2.  X pyh kira bwk dorang jalan2 lah, bwk dorang pg ambik ubat di klinik atau hospital pun cuma beberapa kali ja kot.  Tapi Alhamdulillah sempat jgk bwk ayah gi few places sebelum2 ni....

Tapi dalam banyak2 tempat tu yg plg jauh ktorg penah bwk ayah ialah ke Medan, Indonesia..... jom tengok gambar jom....nk details lebih sikit boleh tengok kt entry sebelum ni.

Our 1st day .......shopping dan shopping

1st day kt Medan..... ayah hepy ja dpt jalan2 ngan anak2 dan cucu2  
Ayah mmg suka shopping..... yg best tu pg mana2 pun x penah lupa beli ole2 tuk anak2 dan cucu2nya

Ayah shopping untuk mak..... sekodi share ngan nani, dia mmg ngam sggh ngan nani, selain berkepit ngan I berkepit ngan nani la dia selalu

Tengok tu gaya org puas shopping..... 

Kak jd penasihat ayah sebelum ayah beli barang apa2 pun..... 
Our 2nd day plak.....

Sebelum layan ayah breakfast tangkap gambor le dulu.....

Sentiasa makan semeja 

bergambar dulu sebelum bertolak ke Danau Toba

Ini lah yg selalu I ingatkan pd diri sendiri -dulu masa kita kecik mak ayah pimpin tangan kita bila nk melintas jalan, tapi bila kita dh dewasa kita plak kena pimpin tangan mak ayah waktu melintas...- Masa ni bwk ayah gi kedai runcit, dia nk beli ubat gigi Sensodyne sbb anaknya yg bernama Razila itu telah hilangkan ubat giginya masa kt airport

Masa untuk bertolak ke Danau Toba..... ayah kena la naik dulu kan
Depan Istana Maimon

Dalam Istana Maimon

Dlm Istana bersama pengantin lama .... Abah dan Along 

Tengah bargain nk beli ole2 ni..... msg2 kusyuk benor
Ayah ngan along tengah shopping kt Danau Toba
Arwah di Danau Toba 
kami .... ayah, anak menantu dan cucu2

Dinner kami di Danau Toba ..... 

Our 3rd day.......

ahli-ahli rombongan cik kiah.....

Wan dan ikha depan hotel di Danau Toba

Dalam bot nak ke Samosir ...... risau sgt masa ni takut ayah pening, tp alhamdulillah dia ok
x habis2 mengada2 ngan ayah kan..... ihihihihi




dah sampai Samosir Island ...
Kubur raja batak dan kami semua berselendang batak.... 

Mendengar cerita tentang raja batak
Depan muzium batak.....

Membeli di samosir 
Dinner mlm terakhir di Medan.... mkn kt kedai ayam penyet 

Ayah order mee rebus.... sekali datang hamek kau, dorang pagai mee kering (megi mee tu) kuah bersos, telur goreng ngan kopok kt atas .... ada timun ngan tomato plak lg tu

Itulah cita kami bwk ayah jenjalan ke Indonesia ...... yg penting sekali sempat gak ayah merasa ke sana dan dia happy sgt2. Ikutkan hati dia tu nak ja ikut kami kemana pun, kami gi vietnam ari tu pun dia nak ikut tapi disebabkan tu 1st time nk ke sana dan blum tahu makan, tempat tggl suma mcm mana so kami bgtau dia next trip kami bwk dia..... pas tu dia jgk nk ikut kami ke KK dan Cambodia tahun ni.  Tapi Allah lebih sayangkan ayah, Allah bwk ayah ke tempat yg lebih istimewa. 

Alfatihah buat ayah....

No comments:

Post a Comment