Elegant Rose - Working In Background

CUTI-CUTI BANDUNG PART 1

Assalamualaikum.....

Maaf la yer.... dh sebulan lebih blk dr Bandung tp msh teragak2 nk update citer cuti2 Bandung ni.  Mana taknya mcm2 hal berlaku sebelum dan selepas ke Bandung ari tu...

22 Oktober sampai 4 November 2014 I was on medical leave sebab chicken pox, a ah chicken pox menyerang masa umur dh 37 tahun.... 5hb baru start keje dan kami ke Bandung 8 sampai 11 November 2014.  Balik ja dari Bandung sambung MC lagi 2 hari sbb kena food poisoning yang sangat2 teruk .... cerry berry, muntah2 sampaikan x leh makan dan minum sbb asal masuk je makanan semua keluar balik x kira lah ikut bawah ke atas ker.  Ntah apa la yg I salah makan, kami berlima tapi I sorang ja yg kena mcm tu.....

Lepas dh start keje mcm2 plak keje yg datang ..... so bz semedang gitu

Berbalik pada cerita ke Bandung, flight kami ke sana hari Sabtu jam 4.20 petang tapi delayed pkl 5.00 ptg baru jalan dan sampai di Bandung jam 6.00 petang waktu tempatan (lambat 1 jam dari Malaysia) dan bila tiba di sana Pak Dudi dh sedia menunggu kami.











Pak Dudi suggest ktorg jenjalan dulu sbb masih awal waktu tu dan Pak Dudi juga x galakkan kami check in hotel lagi sebab habiskan jenjalan dulu dan last sekali ke hotel dan terus rehat and of cos la kami ikut cadangan Pak Dudi tu.... org nk bwk pegi sopink x kan nk tolak (walaupun kena bayar pakai duit sendiri) ....

So mula2 kami pegi isi perut dulu di Kampiun Bistro.  Restoran tu menyediakan makanan barat dan makanan Indonesia, so mlm tu kami makan mee goreng seafood (di Indonesia x penah lg jumpa mee kuning, kalau mintak mee mesti dpt mee kering maggi mee tu),  kuetiaw goreng, fish and chips, 3 set nasi timbel, 5 air manis dan 2 botol minetal water dengan harga rp390,968 (RM100++ / RM20 per head).  A ah mmg  agak mahal makan kt sini, tp supir2 ni biasa mmg dornag x bwk org luar pg mkn kedai murah2 unless kita request sbb dorang takut nnt kita sakit perut atau apa kalau mkn kt kedai2 tepi jalan. 


Nasi Timbel 



Lepas makan ktorang kedai menjual beg, cuma cuci2 mata ja tapi x beli apa2 pun sbb baru ja sampai kan so x tau mcm mana lagi harga kt kedai2 lain.

Dari kedai beg Pak Dudi bawak kami ke Toko Tiga, kedai menjual jeans2 original dan t-shirt dgn harga yang agak murah.  Sempat rembat 2 helai jeans Levi's, 1 tuk abg danial dan 1 utk abah dengan harga rp399,999.00 sehelai (RM100++).

Dari Toko Tiga kami ke hotel untuk cek in..... Mmg awal2 dh book hotel melalui booking.com dan kami pilih Hotel Riau (alah main hentam ja pilih hotel sbb x penah pegi pun ke sana, tengok gambar bilik ok terus book jer..)

Mummy Shira dan Aisy di depan hotel...
Cik Faten pun nk bergaya jgk kt depan hotel....
Bilik kami sepanjang di Bandung.... 
Harga hotel yang kami ambik ni agak berpatutan, rp2,250,000 atau plus minus RM700 tuk 3mlm termasuk extra bed dan breakfast for 5 pax selama 3 hari atau secara keseluruhan RM140 per pax.... for us harganya dh cukup murah dah....

Makanan yg dihidangkan untuk sarapan pagi pulak agak menarik, mereka akan sediakan bubur ayam yang sedappppppp (menu wajib I setiap pagi), nasi goreng, mee atau kuew tiaw goreng bersama telur dadar, atau telur mata dan minuman2 seperti coffee, tea dan juice.....




Cantik dan selesa tempat breakfast kt hotel ni..... (me and my bubur ayam sedapppp, aduh kecur air liur teringat bubur tu)
Ok.... at least ada jgk part 1, nnt sambung part2 seterusnya ya, rehat jap......




3 comments:

  1. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  2. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera bagi kita semuanya
    pembekal perkhidmatan kami yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema FREE AND EASY kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung,, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung

    address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
    Phone : +6282216910022
    Whatsapp : +6282216910022
    Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
    Website : http://www.Baladewatour.com
    www.tourmalaysiabandung.com

    #Pakej dikekalkan sampai 2016 :)
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 215/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 245/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 345/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 2
    -Brekfes
    -Privat transport
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 295/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 345/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..430/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Brekfes
    -Privat transport
    -Pemandu pelancong


    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport)
    Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah)
    Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan)
    Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara)
    Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..


    1). Transport
    > IDR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 180 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
    Phone : +6282216910022
    Whatsapp : +6282216910022
    Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
    Website : http://www.Baladewatour.com
    www.tourmalaysiabandung.com


    Terima Kasih

    BaladewaTour Agus Priyo Utomo
    Marketing director Baladewa car tour & travel

    ReplyDelete